Pakket verzenden

Steeds meer bedrijven en consumenten moeten op regelmatige basis een pakket verzenden. Uiteraard is het verzenden van een pakket niet erg moeilijk, het is echter wel belangrijk dat uw pakket aan alle eisen voldoet en voldoende is gefrankeerd. De verzendkosten pakket kunt u berekenen door het pakket dat u wilt verzenden te wegen, indien het gewicht tussen de 0 en 10 kilogram zit, dat hoeft u slechts €6,75 aan verzendkosten te betalen, indien het gewicht hierboven zit, dan zullen de posttarieven ook hoger worden.

Aan het verzenden van een pakket zijn niet veel eisen verbonden, een pakket dient voorzien te zijn van een duidelijk leesbare adressticker (uiteraard de adressticker van de ontvanger), verder dient uw pakket voldoende gefrankeerd te zijn (uiteraard kunnen de medewerkers van een PostNL vestiging het pakket tegen betaling van het posttarief voor u frankeren) en verder moet het pakket degelijk in elkaar zitten. U bent verder zelf geheel verantwoordelijk voor de staat waarin u het pakket bij PostNL aflevert, een postbedrijf staat dan ook niet in voor de kwaliteit waarin het pakket verkeerd op het moment dat deze wordt verstuurd.

Het verzenden van een pakket doet u altijd op een van de vestigingen van PostNL in Nederland. PostNL is binnen korte tijd flink gegroeid en heeft dus ondertussen vestigingen door heel Nederland heen. U kunt bij uw PostNL vestiging ook producten kopen voor het verzenden van het goed, zoals bijvoorbeeld degelijke verzenddozen.

Pakket aangetekend verzenden

U kunt ervoor kiezen om het pakket aangetekend te verzenden naar uw ontvanger, hierdoor is de inhoud van het pakket tot een bepaald bedrag verzekerd, mocht hier wat mee gebeuren tijdens het transport. Indien u ervoor kiest om het pakket niet aangetekend te verzenden, dan ligt het risico van het verzenden geheel in uw handen. Het aangetekend verzenden van een pakket is niet veel duurder en zorgt er in ieder geval voor dat de ontvanger het pakket in goede staat kan ontvangen.