Verzendkosten pakket

Nog steeds bestaat veruit de meeste post uit normale brieven die door de brievenbus passen, door het ontstaan van webshops op het internet begint het pakketverkeer echter ook steeds meer toe te nemen. Gemiddeld verstuurd een Nederlander vrijwel elke week wel een pakketje, zoals u zich wel kunt voorstellen zijn dit enorme aantallen. De posttarieven voor het verzenden van pakketten zijn niet hetzelfde als de tarieven voor het verzenden van normale post, de verzendkosten liggen namelijk een flink stuk hoger.
De verzendkosten pakket is vooral afhankelijk van het gewicht van het pakket, naar de afmeting wordt namelijk niet echt gekeken. Als u een zwaarder pakket hebt (bijvoorbeeld boven de 10 kilogram), moet u meer verzendkosten betalen om dit pakket te kunnen verzenden. De meeste pakketten komen niet boven de 10 kilogram en kunnen daarom voor het tarief van €6,75 worden verzenden.

Het verzenden van een pakket doet u altijd bij een PostNL of DHL vestiging bij u in de buurt, u dient zelf een adressticker te maken die u vervolgens op het pakket moet plakken. Daarnaast bent u ook zelf verantwoordelijk voor de manier waarop het pakket is ingepakt, het postbedrijf zal dit risico niet uit uw handen niet. U kunt ervoor kiezen om uw pakket aangetekend te versturen, vaak kost dit maar enkele euro’s meer. Op het moment dat u het pakket aangetekend verzend, is de inhoud hiervan verzekerd tot een bepaald bedrag. Het aangetekend verzenden van uw pakket is aan te raden op het moment dat u een duur product verstuurd, u kunt hiermee namelijk voorkomen dat de ontvanger een kapot of zelfs helemaal geen product ontvangt.

Op het moment dat u een pakket verzend, dan krijgt u altijd een Track and Trace code van de PostNL medewerker, u kunt hierdoor altijd uw zending volgen, u kunt dus bijvoorbeeld ook zien dat een zending is aangenomen door de ontvanger. Vaak als u een product besteld bij een webshop die ook gebruik maakt van PostNL, krijgt u ook een Track and Trace code toegestuurd zodat u kunt zien wanneer u de zending kunt verwachten.

Verzendkosten pakket 2013

De verzendkosten pakket 2013 van zijn als volgt:

Pakketten

(max. 175 x 78 x 58 cm)

Gewicht Normaal Aangetekend
0-10 kg
10-30 kg
€ 6,75
€ 12,40
€ 8,05
€ 13,70
Toeslag verzekerd vervoer: € 5,50
Inclusief track & trace